بنت بلدى
شيء مختلف عن كل ما رأيتموه
في عالم النت
منتدى بنت بلدى
لا ندًعي الكمال بل نسعى إليه
ولا
ندًعي التميز والأفضلية على الغير
بل
يكفينا تميزنا بأعضائنا وأحبابنا
ودعمهم
المتواصل دائماً
منتدى بنت بلدى
فهو
منكم وإليكم
ويستمر بحبكم
ومشاركاتكم
ويكفينا رضاكم
وإستحسانكم

فنتمنى تسجيلكم بمنتدانا الغالى


بادارة ** ندى وريم **

بنت بلدى


 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخولتسجيل دخول الاعضاء
ملاحظة هامة: وجود اى رد سطحى يحذف يجب ان تقدرى كاتب الموضوع وليس تقدريه بكلمه شكرا او يسلمو .الخ

شاطر | 
 

 اساسيات الشيكولاتة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
بنت المنصورة
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

انثى عدد المساهمات : 1006
سمعتك فى منتدانا : : 3
تاريخ التسجيل : 11/06/2011
العمر : 21
الموقع : فى بلدى مصر بلد عم زويل وسومة العندليب وناس كتير زى كدا

بطاقة الشخصية
الورقة الشخصية الورقة الشخصية: 6

مُساهمةموضوع: اساسيات الشيكولاتة    الأحد يونيو 26, 2011 12:11 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

اليوم

حاجة كتير مننا بيحبها اوى وبيحب يدخلها فى اغلبية اكلاتة

انها الشيكولاتة

نتعرف على عليها

انتى اسمك ايه انا الشيكولاتة جالكسى
وبيدلعونى يقولولى يا شيكو او شيكولا او شيكامارا ههههه

بنات نكت بهزر شوية معلهشى المهم
مصدر مادة الشيكولاتة الخام هو ثمرة الكاكاو التى تقطع رحله طويلة من الشجرة إلى قطعة الشيكولاتة المغلفة الشهية فالحبوب الموجودة فى الثمرة تحمص وتهرس ثم تطحن مكب الحبة لتكون سائلا دهنيا يسمى محلول الشيكولاتة الذى يقلب إلى أن تتكون زبدة الكاكاو الشيكولاتة وكتلة الكاكاو الصلبة التى تصبح بودرة الكاكاو أو كلما زادت مدة تقليب محلول الشيكولاتة كانت النكهة أحلى والقوام أطرى وسوف تلاحظين أثناء قراءة وصفاتنا تحديد نوع الشيكولاتة المستخدمة سواء كانت فاتحة أو غامقة أو مخلوطة بالحليب وأيضا درجة خاصية الذوبان لأن هناك أنواعا للأكل وأخرى مركبة بشكل يساعد على طبخها واستخدامها وهذا شرح لأنواع الشيكولاتة التى ترد فى الوصفات

الشيكولاتة


أسهل الأنواع ويضاف إليها دهون أخرى مع زبدة الكاكاو وتحفظ فى درجة
حرارة الغرفة وتصلح للتلوين بالغمس والتكسية
شيكولاتة للطهى
ممتازة للكيك والتورتات وذات نكهة غنية
شيكولاتة غامقة
نسبة زبدة الكاكاو فيها عالية وفيها من السكر ما يجعل طعمها مستساغاً
شيكولاتة بالحليب
أفضل للأكل 50 % منها سكر والباقى حليب ومحلول الشيكولاتة
الشيكولاتة البيضاء
النوع الأقل تماسكا وتصلح لإعطاء نكهة ولون مخالفين مع مكونات أخرى وتحتوى على زبدة كاكاو دون وجود أى أجسام أو مواد صلبة







تــوقيعى فى بنت بلدى
ساهموا وادعمونا فى وقف مهزلة الردود


يسلمو شكراا

ما ينفع هذا الحمد لله المديرة اتخذت موقفها الصحيح

شكرااا يسلموا

شكرا للمرور

نورتى

ما ينفع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
صوت الحريه
مراقبة الدردشة
مراقبة الدردشة
avatar

انثى عدد المساهمات : 479
سمعتك فى منتدانا : : 3
تاريخ التسجيل : 30/03/2011

بطاقة الشخصية
الورقة الشخصية الورقة الشخصية: 6

مُساهمةموضوع: رد: اساسيات الشيكولاتة    السبت يوليو 30, 2011 11:13 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنت المنصورة
مشرفة عامة
مشرفة عامة
avatar

انثى عدد المساهمات : 1006
سمعتك فى منتدانا : : 3
تاريخ التسجيل : 11/06/2011
العمر : 21
الموقع : فى بلدى مصر بلد عم زويل وسومة العندليب وناس كتير زى كدا

بطاقة الشخصية
الورقة الشخصية الورقة الشخصية: 6

مُساهمةموضوع: رد: اساسيات الشيكولاتة    الخميس سبتمبر 08, 2011 9:15 am

تسلمى يا غالية من كل شر

تــوقيعى فى بنت بلدى
ساهموا وادعمونا فى وقف مهزلة الردود


يسلمو شكراا

ما ينفع هذا الحمد لله المديرة اتخذت موقفها الصحيح

شكرااا يسلموا

شكرا للمرور

نورتى

ما ينفع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اساسيات الشيكولاتة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بنت بلدى :: المنتدى العام :: قسم المطبخ-
انتقل الى: